Borsodi Vadász - Archive Site

 

Archívum

Hivatásos vadászok feladatkör bővülése - 2012-07-13

Testi kényszert és vegyi eszközöket is alkalmazhatnak a hivatásos vadászok, ha a törvényben meghatározott feladataikkal összefüggő jogellenes cselekmény elkövetésén érnek valakit - egyebek mellett erről is rendelkezik a rendőrségi törvény július 12-én elfogadott módosítása, amely 2013. január 1-jétől lehet hatályos.

Teljes cikk >>

Hivatásosos vadászok szakmai továbbképzése, versenye - 2012-07-10

A hivatásos vadászok tevékenységének gyakorlásához, annak elősegítése érdekében július 3-án szakmai továbbképzést, hivatásos vadász napot és megyei versenyt tartott vadászkamarai szervezetünk.

Teljes cikk >>

Megjelent a fegyverek, lövőkészülékek, valamint ezek lőszereinek vizsgálatáról szóló 12/2012. (VI. 25.) NGM rendelet! - 2012-06-26

A rendelet, illetve az ettől magasabb rendű 253/2004. (VIII. 31.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezései szerint amennyiben valakinek lejár a fegyvere műszaki vizsgája, azonban azt nem használja, (fegyverszekrényben tartja), akkor ezek a vadász és sportlövő fegyverek az időszakos vizsgálat alól mentesek. Természetesen az ilyen lejárt műszakival rendelkező fegyverrel vadászati tevékenységet nem lehet folytatni!

Teljes cikk >>

Hivatásos vadászok szakmai továbbképzése - 2012-06-22

A hivatásos vadászok tevékenységének gyakorlásához, annak elősegítése érdekében július 3-án szakmai továbbképzést, hivatásos vadász napot tart Vadászkamarai szervezetünk.

Teljes cikk >>

Lőszer házilagos töltése - 2012-06-21

A közelmúltban változott fegyverjogszabály lehetővé teszi a házilagos lőszer újratöltési lehetőséget, annak, aki előzetesen a rendőrségnél erre vonatkozó vizsgát tett.

Teljes cikk >>

  oldaltérkép