Borsodi Vadász - Archive Site

 

Archívum

Vadászati törvény módosító indítvány! - 2012-07-24

Az OMVV és az OMVK Elnökségének, illetve Választmányának és Közgyűlésének döntése értelmében az érdekképviseleti szervezetek egy széleskörű konzultációt kezdeményeznek a vadászati törvény módosítását illetően.

Teljes cikk >>

ÉLELMISZERLÁNC-FELÜGYELETI DÍJ! - 2012-07-23

Közel két hónapos ügyintézés, levelezés után, melyet megyei és központi szervezeteink folytattak a vadászatra jogosultak érdekében, - a tegnapi nap során, július 23-án érkezett állásfoglalás alapján – tájékoztatjuk az érdekelteket, hogy a 2008. évi XLVI. Törvény és a 40/2012. (IV.27.) VM rendelet alapján a vadgazdálkodó szervezetek is kötelesek élelmiszerlánc-felügyeleti díjat fizetni!

Teljes cikk >>

Új Büntető törvénykönyv - 2012-07-16

Az Országgyűlés elfogadta az új büntető törvénykönyvet (Btk.), amely az eddiginél sokkal hangsúlyosabban, határozottabban és pontosabban ad választ a természetet károsító bűncselekményekre, valamint az orvvadászatra és orvhalászatra.

Teljes cikk >>

Hivatásos vadászok feladatkör bővülése - 2012-07-13

Testi kényszert és vegyi eszközöket is alkalmazhatnak a hivatásos vadászok, ha a törvényben meghatározott feladataikkal összefüggő jogellenes cselekmény elkövetésén érnek valakit - egyebek mellett erről is rendelkezik a rendőrségi törvény július 12-én elfogadott módosítása, amely 2013. január 1-jétől lehet hatályos.

Teljes cikk >>

Hivatásosos vadászok szakmai továbbképzése, versenye - 2012-07-10

A hivatásos vadászok tevékenységének gyakorlásához, annak elősegítése érdekében július 3-án szakmai továbbképzést, hivatásos vadász napot és megyei versenyt tartott vadászkamarai szervezetünk.

Teljes cikk >>

  oldaltérkép