Borsodi Vadász - Article Site

 

I. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Dúvadgyérítési hét

Létrehozva: 2020-02-18

Az Országos Magyar Vadászkamara B.-A.-Z. megyei Területi Szervezete, és a Tájegységi fővadászi rendszer közös szervezésében, 2020. február 7-15 között került megrendezésre Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az I. Dúvadgyérítési hét!

Az egyhetes megmérettetés során elejtett vagy csapdázott szárnyas és szőrmés kártevőket a Kemely és Vidéke Vadásztársaság területén a záró, szombati napon helyezték közös terítékre, megadva számukra a végtisztességet.

A felhívásra 30 vadászatra jogosult regisztrált, végül azonban a terítékceremónián 25 gazdálkodó egység, 48 elejtővel jelent meg. Itt minden vadászatra jogosult, elejtő szerint adta le a vadat. Egy személy több jogosultnál is indulhatott, a lényeg az volt, hogy csak a megyében elejtett, csapdázott vad kerülhetett terítékre, és egy vad, csak egy jogosultnál szerepelhetett.

A hét során összeségében 4db aranysakál, 246 db róka, 36 db borz, 12 db dolmányos varjú, 52 db szarka és 69 db szajkó esett.

A beszámításba kerülő fajok és azok „pontértéke” az alábbiak szerint alakult.

Szajkó

2 pont

Szarka

3 pont

Dolmányos varjú

5 pont

Borz

8 pont

Róka

10 pont

Aranysakál

12 pont

Nyestkutya

15 pont

Mosómedve

15 pont

Mind a vadászatra jogosultak, mind a vadászok értékes díjazásban részesültek! Vadásztársasági szinten az első három helyezett oklevelet és serleget, egyéni szinten pedig az első három helyezett oklevelet és a Reflex vadászbolt felajánlásában tárgynyereményeket kapott. Emellett a három vadkilövés is gazdára talált, egy gímszarvas bika, egy őzbak és egy gímszarvas borjú.

I. helyezett

Király Fácán Vadásztársaság

518 pont

II. helyezett

Megyaszói Hernádmenti Vadásztársaság

325 pont

III. helyezett

Őrhegy Földtulajdonosi Vadásztársaság

311 pont

 

Az egyéni versenyben 8 vadásztárs teljesített 100 pont felett:

I. helyezett

Árvai Róbert

363 pont

II. helyezett

Ujlaki Csaba

297 pont

III. helyezett

Babik Roland

295 pont

IV. helyezett

Rimaszécsi László

283 pont

V. helyezett

Lakatos Zoltán

226 pont

VI. helyezett

Kapás Péter

156 pont

VII. helyezett

Takács Sándor

155 pont

VIII. helyezett

Szabadkövi Antal

126 pont

 

Összeségében elmondható, hogy a versenyen indulók rendkívül komolyan álltak a feladathoz, minden elismerésünk ahhoz, amit egy hét alatt produkáltak. Ezúton is gratulálunk minden résztvevőnek, illetve köszönjük a szervezők, segítők önzetlen segítségét, munkáját!

  oldaltérkép