Borsodi Vadász - Article Site

 

Járványügyi korlátozások

Létrehozva: 2020-11-11

Megjelent 484/2020. (XI. 10.), a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló Korm. rendelet

Mint az már bizonyára mindenki számára ismert, a tegnap este megjelent 484/2020. (XI. 10.), a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló Korm. rendelet értelmében a koronavírus elleni védekezés érdekében november 11-től kijárási tilalom lépett életbe este 20.00 és reggel 5.00 óra között.

A 3. § (1) bekezdése szerint ettől eltérni az alábbi esetekben lehet:

a) egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal,

b) munkavégzés céljából,

c) a munkavégzés helyére történő közlekedés céljából, valamint a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából és

d) a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló számára tartott

a) edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából,

b) edzés vagy sportrendezvény helyszínére közlekedés céljából,

c) edzés vagy sportrendezvény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából este 8 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás.

 

Fentiekre tekintettel semmiféle vadászati tevékenység nem gyakorolható este 8.00 óra és reggel 5.00 óra között, sőt a vadászatot úgy kell tervezni, hogy este 8.00 órára haza kell érni!

Ez alól a hivatásos vadászok a kivételek, hiszen ők a b.) pont szerint a munkájukat végzik!

FONTOS AZONBAN, hogy a rendelet előrevetítette az igazolás megjelenését. Kimondja ugyanis, hogy a kijárási korlátozás alóli mentességekhez igazolás szükséges és ezen okirat tartalmi követelményeit a közbiztonságért felelős miniszter a Kormány hivatalos honlapján közzéteszi. 

 

Fentiekre tekintettel javasoljuk minden munkáltatónak, hogy a hivatásos vadásza részére állítsa ki az igazolást, aki ezt folyamatosan tartsa magánál!

A dokumentum word formátumban ide kattintva tölthető le, pdf formátumban pedig ide kattintva.

  oldaltérkép