Borsodi Vadász - Article Site

 

Vadászati kiállítás a Füzéri várban

Létrehozva: 2020-11-30

2020. november 27-én készült el az Országos Magyar Vadászkamara Borsod - Abaúj - Zemplén megyei Területi Szervezete által, és az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021 támogatásával megvalósított „Vadászati értékek bemutatása a világkiállítás jegyében” című vadászati kiállítás.

Vadászkamarai szervezetünk egy vadászati kiállítás megvalósítása céljából együttműködési megállapodást kötött Füzér Vára üzemeltetőjével, Füzér település önkormányzatával. A partner kiválasztása során fontos szempontnak tartottuk, hogy egy idegenforgalmilag már ismert, jelenleg is jelentős látogatottsággal bíró vadászathoz közel álló helyszínt találjunk.

Füzér település megyénk, és egyben Magyarország legészakibb pontján, a Zempléni-hegység szélén terül el. A település közvetlen közelében emelkedő vulkanikus eredetű hegyen áll Füzér Vára, a község legvonzóbb látványossága, melynek eddig ismert története megközelítőleg a tatárjárásig nyúlik vissza. Az évszázadokon át omladozó épületegyüttes 2015-ben megújult, így ma Magyarország egyik legjobb állapotú középkori váraként tekinthető meg.

A Vadászkamara és Füzér település között létrejött megállapodás alapján a község központjában található Látogatóközpontban és a vár egyes részeiben nyitotta meg kapuit a vadászati kiállítás, mely az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás záródátumáig biztosít teret a nagyközönség számára történő folyamatos bemutatáshoz.

A vár, a jelenleg hatályban lévő koronavírus korlátozó intézkedései miatt nem látogatható, azonban mihelyst azok feloldásra kerülnek, a kiállítás szeretettel várja a látogatókat, ahol a felnőttek és gyerekek egyaránt találnak maguknak érdekességeket, látnivalókat.

  oldaltérkép