Borsodi Vadász - Article Site

 

Vadászjegy érvényesítés

Létrehozva: 2021-01-04

A vadászjegy érvényesítés időszaka: 2021. január 4-től 2021 február 28-ig!

Az OMVK a 2020-as évben új adatnyilvántartó program használatára tért át, így a 2021/22. évi érvényesítés már az új program használatával történik.

A korábbi tervek arról szóltak, hogy az év folyamán legyártásra kerülnek a plasztikkártyák és megtörténik a papíralapú vadászjegyek cseréje, továbbá 2021-től lehetőség lesz az online érvényesítésre. Mivel a koronavírus hatásai miatt az új típusú okmányok bevezetéséhez szükséges jogszabályok módosítására nem került sor, ennek hiányában nem volt lehetőség a plasztikkártyák legyártására sem. 

Fentiek alapján a vadászjegyváltás a korábbi években megszokott módon zajlik, tehát még a hagyományos papír alapú vadászjegy érvényesítésével zárul. 

Vadászjegyváltással kapcsolatos fontos tudnivalók: 

Aki március 1-ig nem rendelkezik érvényes vadászjeggyel, szabálytalanul tartja vadászfegyvereit, így bevonhatják fegyvertartási engedélyét!

A korábbi évek tapasztalata alapján nagyon sokan hagyják február végére az érvényesítést, ami jelentős torlódást okoz az ügyintézésben. Az egyenletesebb leterheltség, gördülékenyebb ügyintézés és a várakozási idő csökkentése érdekében kérjük, hogy aki teheti ne hagyja az utolsó hetekre az érvényesítést, hiszen már januártól lehetőség van a vadászjegyváltásra. 

A vadászjegy érvényesítéséhez nem szükséges személyesen megjelenni, a vadászjegyet bárki behozhatja, nem kell meghatalmazás az ügyintézéshez. Amennyiben nem személyesen, hanem megbízott útján érvényesítik a vadászjegyet, ügyeljenek arra, hogy az esetleges adatváltozást (lakcím, személy igazolvány szám) jelezzék az ügyintézőknek.

Ügyfélfogadási idő: 

hétfő - csütörtök: 08.30 -15.00 óráig 

péntek: 08.30 -12.00 óráig 

 

A vadászjegy érvényesítés díjtételei: 

vadászjegy díja: 20.000 Ft 

kamarai tagdíj: 4.000 Ft (70 év felett díjmentes) 

biztosítás: 1.000 Ft (emelt díjas biztosítás 2.000 Ft) 

 

A vadászjegy érvényesítés díját a helyszínen készpénzben lehetséges befizetni.

 

Szükséges dokumentumok: 

- vadászjegy (2020/21 évre érvényesített) 

- adatváltozás esetén személyi igazolvány, lakcím kártya, fegyvertartási engedély 

biztosítási nyilatkozat (pdf.)

biztosítási nyilatkozat (szerkeszthető)

 
Felhívjuk a tisztelt vadásztársak figyelmét a járványvédelmi intézkedések betartására! 

A vadászjegy érvényesítés/váltás során a védőmaszk használata kötelező! A fertőzésveszély csökkentése érdekében az ügyfelek nem léphetnek be az ügyféltérbe, csak a váróhelyiségbe. Az esetleges sorban állas során kérjük tartsák be a védőtávolságot és kerüljék a hagyományos üdvözlési formákat (kézfogás).

  oldaltérkép